India | Origine koffiecapsule
India
Onze Indiase Mysore koffie vindt zijn herkomst in Karnataka en Tamil Nadu, Zuid-India. Het tropische klimaat, de zonnige heuvels en humusrijke grond vormen de ideale bodem voor deze bijzondere India koffie. Alleen de rijpe koffiebessen worden handgeplukt en gewassen. Geniet van zachte cacaotonen (donkere chocolade), mooie zoetheid en gebalanceerde rijke smaak. Compatibel met uw JAVA Capsule System.
OrigineDe Westelijke Ghats, een ruige keten van bergen langs het westelijke deel van India, vormen de ruggengraat van India's koffie-industrie. Weelderige groene heuvels met regenwoudreservaten vol wilde dieren bestaan er naast koffie-, thee- en specerijplantages. In het zuiden loopt de Ghats door Karnataka en Tamil Nadu, waar we de geboorteplaats van deze India koffie vinden. In India wordt alle koffie geteeld onder een gemengd schaduwdak. Schaduwbomen voorkomen bodemerosie op een hellend terrein, verrijken de bodem door voedingsstoffen uit diepe lagen te recycleren, beschermen de koffieplant tegen seizoensgebonden temperatuurschommelingen, en zijn gastheer voor diverse flora en founa. ProcesDe koffiestruiken van deze India koffie groeien op zo’n 1.000 tot 1.800 meter hoogte, in het zuidelijke Karnataka en Tamil Nadu. Tijdens het oogstseizoen, van december tot februari, worden de rijpe, rode koffiebessen zorgvuldig met de hand geplukt. Gedurende 24 uur worden de bessen ondergedompeld in een waterbad voor fermentatie. Zo verkrijgen ze hun zachte aciditeit. Na de fermentatie worden de koffiebessen zongedroogd op de plantage. |
Fairtrade gecertifieerd
De garantie voor een (h)eerlijk kopje koffie? Let op dit label. Erkende Fairtrade koffie, en overigens ook andere producten zoals chocolade of thee, herken je aan het Fairtrade label.