Van koffiebonen tot pakje koffie: elke dag eist perfectie. Elke groene boon is stille getuige van zijn herkomst. Zon, schaduw, droogte, regen, warme of koude dagen, koele of zwoele nachten, arme of rijke bodem… Het DNA van elke koffieboon wordt vastgelegd door de natuur en zo is elke boon weer anders. De geheimen ervan kennen, het potentieel zien, is een vak op zich. Dagelijks speuren onze meester koffiebranders het aanbod op de wereldmarkten af naar mooie en unieke oogsten. Meestal met een uitgesproken koffiesmaak in het hoofd. Op zoek naar de boon die haar belofte zal houden.

Geduld wordt beloond

Bij JAVA Koffie zweren we bij het traag branden. Zo gaan de koffiebonen niet zweten en behouden ze hun essentiële oliën. De duurtijd van het branden bepaalt in grote mate de smaak van de koffie. Licht branden geeft een zachte smaak, donker branden een bittere smaak.

Ook na het branden wordt JAVA koffie nog altijd met de beste zorgen omringd. Zo zit er bij de koffiebonen nooit meer dan 48 uren tussen het branden, afkoelen en verpakken. JAVA Koffie kiest voor een soepele verpakking met een slim versheidsventiel. Dat laat de verse koffie rustig ontgassen terwijl het volle aroma binnenin bewaard blijft.

Thuis bewaar je je koffie best in de originele verpakking, afgesloten met een elastiekje. Die zet je dan in het diepvriesvak. De lage licht- en luchtcirculatie houdt de koffie nog langer vers.

Filter

Koffiebonen (17 producten)