Slim verpakt

1 april 2019 | Blog, Updates 

Dankzij onze soft packs met versheidsventiel kunnen we zo vers mogelijk verpakken. Ruik maar!


Bij JAVA Koffie zit niet meer dan 48 uren tussen het branden, afkoelen en verpakken. Zo ben je steeds zeker van vers pakje koffie!

We kiezen voor een soepele verpakking met een slim versheidsventiel. Zo kunnen we zo vers mogelijk verpakken. Hoezo? Het versheidsventiel laat de verse koffie rustig ontgassen, terwijl het volle aroma binnenin bewaard blijft. Lucht kan niet naar binnen langs het slimme ventiel. 


CEO Kathleen draagt enkele waarden nauw aan het hart die voor haar het verhaal maken. “Kwaliteit, authenticiteit en duurzaamheid staan bij ons voorop. Ook onze leveranciers nemen onze waarden in acht. Zo werken we voor de verpakkingsfolie samen met een Belgische productiesite waarbij duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid een integraal onderdeel is van hun succes. Een Belgisch product in een Belgische jasje.”

 

Recycling ready


Er is een aanvraag ingediend voor een 'Recycling Ready' label. Dankzij onze flexibele verpakkingen oefenen we minder druk uit op het klimaat dan met bijvoorbeeld aluminium. We maken op deze manier minimaal gebruik van water en fossiele brandstoffen en herleiden onze CO2-uitstoot naar een minimum. 

Deze innovatieve verpakking bestaat dus uit het juiste materiaal bestaat voor succesvolle recycling! Je sorteert de verpakking in de roze zak.