Binnenkort: Mexico

Binnenkort: Mexico origine koffie

17 april 2019 | Blog, Updates 

Binnenkort lanceren we een nieuwe, bijzondere origine koffie uit Mexico. Origine koffie is afkomstig uit één specifiek gebied, een microklimaat. Door bodem, klimaat, weersomstandigheden en bewerkingsmethoden krijgen deze een intense smaak. Je kan het een beetje vergelijken met een goede wijn. 

 

Met deze Mexico voegen we een zachte koffie met fris en fruitig mondgevoel toe aan onze origine familie. In de achtergrond merk je lichte citrustoetsen en een chocolade-achtige nasmaak. Je proeft in origine koffie de smaken die de natuur in de bonen heeft gestopt. Juist die smaak maakt de koffie zo bijzonder.  Drink 'm dus liefst puur, want melk en suiker vlakken deze prachtige aroma's af.
 

Origine

Deze koffiebonen zijn afkomstig uit de Cooperatie ‘Reserva Triunfo Verde’ in Mexico, een beschermde biosfeer. De Mexico koffie doorloopt al op de plantage een streng controleproces,  van het plukken van de bessen tot het klasseren van de bonen.

De coöperatie ‘Reserva Triunfo Verde’ werd al meermaals bekroond voor hun faire, organische en duurzame werkwijze met respect voor de natuur. Zo zetten ze zich sterk in voor het behoud van de natuurlijke vruchtbaarheid van de bodem, het reduceren van erosie en organische integriteit van de regio.
 

Proces

De Mexico koffiebessen groeien op zo ‘n 1.500 meter hoogte en worden geteeld onder drie lagen schaduwbomen. Tijdens het oogstseizoen worden de rijpe, rode koffiebessen zorgvuldig met de hand geselecteerd. Gedurende twaalf uur worden de bessen ondergedompeld in een waterbad voor fermentatie. Na het pulpen wordt de koffie gewassen en gedroogd in aangepaste patio’s.

Eens aangekomen in Rotselaar, worden de koffiebonen traag gebrand. Zo krijgen de koffiebonen de tijd om hun aroma's optimaal te ontwikkelen. Na het branden verpakken we ze zo snel mogelijk in onze slimme verpakking met versheidsventiel. Zo kunnen we jou een zo vers mogelijk kopje koffie garanderen.
 

Binnenkort verkrijgbaar in de JAVA Shop en webshop!

Mexico