De JAVA Koffiebranderij

Passie en vakmanschap sinds 1935

We combineren ambacht met moderne technologie, een unieke mix en de kracht van ons familiebedrijf. Zo branden we trager, waardoor je de koffieboon de tijd geeft om haar aroma’s optimaal te ontwikkelen. En dat proef je. Een bezoek plannen? Dat kan, lees snel verder!

 
 
 
 

Al vier generaties branden we met de familie Claes JAVA-koffie, sinds 1935.
Vandaag is de passie nog groter en het vakmanschap eindeloos meer verfijnd.


Op ontdekkingstocht door de fascinerende wereld van de koffie

Ga mee op een 2 uur durende ontdekkingstocht door de fascinerende wereld van de koffie onder begeleiding van een professionele gids. Onder het genot van een kopje koffie en een gebakje krijg je een overzicht van de geschiedenis van de koffie.

Daarna bezoek je de koffiebranderij. Met de state-of-the-art koffiebranderij (er zijn er zo slechts 5 in heel de wereld) die The JAVA Coffee Company in 2012 opende, branden we uw koffie zuiverder, verpakken we die slimmer en dat proeft de veeleisende koffiedrinker. Doorloop het hele koffieproces, van het selecteren van groene koffie over het verwerkingsproces tot het verpakken. 

In het koffielabo vertelt onze meesterbrander je misschien wel enkele van zijn geheimen. Want koffiebonen branden en proeven is een echte kunst. Er wordt niet enkel gelet op het aroma en de smaak maar ook, zoals bij wijn, op de volheid, stevigheid en textuur in de mond. Zo komt een koffie pas in aanmerking om JAVA Koffie te worden nadat de meester koffiebrander verschillende stalen heeft geproefd.

Afronden doe je in de JAVA Shop waar je vrijblijvend een geschenkbon ter waarde van 4 euro kan spenderen. Je vindt er natuurlijk onze vers gebrande koffie, maar ook heerlijke streekproducten en leuke geschenkartikelen. Een aanrader voor iedereen die graag een super kop koffie drinkt!

Zit je nog met vragen? Contacteer ons via 016 300 400 of info@tjcc.be

Tot binnenkort!

Benieuwd?

In 2017 en 2018 stelden we ons bedrijf een hele dag open voor het grote publiek tijdens Open Bedrijvendag! Bekijk onze aftermovie en neem zo al een kijkje in onze koffiebranderij! 

Video URL:
Currently supported:

Voedselveilig koffiebranden


FSSC 22000 : koffiebranden volgens een internationaal erkend voedselveiligheidssysteem

The JAVA Coffee Company voldoet aan de eisen van FSSC 22000 (Food Safety System Certification). De FSSC 22000-standaard is toepasbaar voor bedrijven in de levensmiddelenindustrie die een internationaal erkend voedselveiligheidssysteem willen hanteren. De FSSC 22000-standaard werkt volgens het principe van continue verbetering.
Staalname brander
SHEO Kathleen Claes
Gemalen koffie, bonen, pads, capsules, ...

Graag onze koffiebranderij bezoeken? Dat kan!

 

Praktische informatie


Groepen:

Maximum 58 personen

Duur:

2u

Kostprijs:

€12 per persoon. Voor groepen ≤ 15 personen rekenen we een forfait van €180.