Ontdek onze Origine koffies

Het unieke aan deze koffies? Alle smaakkenmerken van dit land of deze regio zijn terug te vinden in de smaak van het kopje koffie. Bodem, klimaat, koffiesoort en bewerkingsmethoden hebben een grote invloed op de smaak.  Met een Single Origin koffie geniet je van prachtige verschillen in smaak. Zonder toevoeging van smaakstoffen.
Alle JAVA Origine koffies worden langzaam en licht gebrand.

Maak je keuze tussen gemalen koffie of koffiebonen.

Geen resultaten

Soorten Origine koffie

Brazil Santos Sunrise
Deze JAVA origine koffie is afkomstig van het Cerrado District in Brazilië. Het bijzondere aan deze koffie is dat hij het Rainforest Alliance keurmerk draagt.
De struiken van deze koffiebonen groeien op 900 meter hoogte op een rijke kleiachtige grond. Dit zorgt ervoor dat u in de Santos Sunrise een lichte zuurtegraad, toetsen van hazelnoot en een opvallend ronde nasmaak kan beleven.

Congo
Deze Congo is een unieke Fairtrade koffie met een volle, spicy body en fijne aciditeit. De oevers rond het Kivumeer vormen de ideale basis om deze hoogwaardige Arabica koffie te telen. Ze bezorgen deze Fairtrade Congo zijn unieke, pittige aroma.

Papua New Guinea - Single Estate koffie
Deze Origine koffie zorgt voor een subtiel fruitig aroma gecombineerd met fijne parfumaccenten. Al deze koffiebonen zijn afkomstig uit dezelfde plantage: een Single Estate koffie die de unieke en pure smaak van één enkele soort koffieboon bewaart. De Sigri plantage ligt in de Wahgi Vallei in het westelijke hoogland van Papua New Guinea. Op een hoogte van 1550 meter worden deze koffiebonen met de hand geoogst van april tot september. Deze plantage heeft de reputatie de beste Arabica koffie van het land te produceren.