Voor 12.00 uur besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf 50 euro (BE)
Gratis ophalen in onze JAVA shop


​Niet meer verkrijgbaar

 De JAVA Origine koffies zijn allemaal 100% Arabica en herkenbaar aan hun unieke smaak en opmerkelijke kwaliteit. Geen blends, enkel de beste bonen van de meest gewaardeerde koffieregio’s. Dit wil zeggen dat de koffie slechts in beperkte hoeveelheden beschikbaar is. Voldoet de oogst niet aan de hoge kwaliteitseisen, dan komt de koffie niet in aanmerking.

Congo | Zuid-Kivu

JAVA's Congo Kivu koffiebonen

Fairtrade Origine koffie 

Deze Congo is een unieke Fairtrade koffie met een volle, spicy body en fijne aciditeit. 

In de regio rond het Kivumeer vind je coöperatieve Sopacdi (La solidarité pour la Promotion des Actions Café et le Développement). De coöperatieve werd opgericht in 2004 en telt vandaag zo’n 8000 leden.  In 10 jaar tijd kon SOPACDI dankzij de begeleiding van kleine boeren bijdragen tot de verbetering van de levensomstandigheden van haar leden, zoals scholing, huisvesting en de strijd tegen de smokkel op het Kivumeer.

Origine

 

Het potentieel is groot voor de telers van deze hoogwaardige Congo Kivu: jongvulkanische bodem, grote hoogte, koel microklimaat en type koffie. Dat levert kwaliteit!

Met de verkoop van deze kwaliteitsvolle Bourbon koffie op de internationale markt streeft Sopacdi naar verbetering voor de situatie van lokale koffieboeren. De plaatselijke economie krijgt een echte boost dankzij de verkoop van deze Fairtrade koffie.

JAVA Koffiebonen Congo | Zuid-Kivu

Proces


Tussen maart en mei worden alle rijpe koffiebessen geplukt en naar één van de vier washing stations gebracht. Een laatste, kleinere oogst gebeurt ook nog in oktober. 

De rijpe bessen worden 24 tot 48 uur gefermenteerd in waterbassins. Daarna wordt de gewassen koffie in de zon te drogen gelegd. 

Na enkele maanden van rust wordt de koffie van zijn gedroogde perkamenthuid ontdaan en manueel gesorteerd.

 

Een paar weetjes over Congo Kivu:

  • Het bodemtype is vulkanisch;
  • De voornaamste oogstperiode is van maart tot en met mei, met een kleinere oogst in oktober; 
  • De gemiddelde jaarlijkse neerslag bedraagt 3 000mm.

 

 

Koffieteelt in Congo Kivu

De ideale zetwijze volgens onze barista

Voor de Congo raadt onze huisbarista de V60 Slow Coffee aan. Met deze zetwijze zorg je voor een mooie smaakbalans.

Andere origine koffies

Ontdek alle onze Origine koffies, elk met een unieke smaak en eigen verhaal.