Koffiebrander uit Rotselaar eindigt tweede in finale ‘Klimaatambassadeur 2016’
Drop image here

The JAVA Coffee Company in top drie voor ‘Klimaatambassadeur 2016’ van Vlaams-Brabant

18 januari 2017 | Blog, Updates

Koffiebrander uit Rotselaar eindigt tweede in finale ‘Klimaatambassadeur 2016’

Leuven, 18 januari 2017 – The JAVA Coffee Company behaalde een finaleplaats bij de verkiezing tot ‘Klimaatambassadeur 2016’. De koffiebrander uit Rotselaar werd door een jury van Voka Vlaams-Brabant en de Provincie Vlaams-Brabant beoordeeld en genomineerd tot finalist. Sinds september 2016 is hun productie volledig klimaatneutraal.
 

De verkiezing van Klimaatambassadeur is een organisatie is van Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant en de provincie Vlaams-Brabant. Ze wordt nu voor de derde keer georganiseerd. Zo worden ondernemingen in de kijker gezet die een inspanning leveren om Vlaams-Brabant klimaatneutraal te maken. The JAVA Coffee Company, Wasserij St. Roch, en Kasteelhoeve Wange werden door een jury genomineerd tot de drie finalisten. Na stemming door Vlaams-Brabantse ondernemers werd Kasteelhoeve Wange gisterenavond als winnaar bekend gemaakt op de Nieuwjaarsreceptie van de Voka-Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant.
 

“Ook morgen willen wij de beste kwaliteit schenken. Daarom gaan wij vandaag voor een klimaatneutraal kopje JAVA Koffie. Want een veranderend klimaat treft onze koffiebonen bijzonder hard. We brachten eerst onze uitstoot in kaart. De resterende CO2 compenseren we met Fairtrade certificaten waarmee de koffieboer op zijn beurt beter en klimaatvriendelijker kan telen,” zegt Kathleen Claes, CEO van The JAVA Coffee Company.
 

Het familiebedrijf gelooft al sinds 1935 in een duurzaam beleid dat rekening houdt met mens en wereld. In 2012 bouwden ze een nieuwe, energie-efficiënte koffiebranderij. Hier werd rekening gehouden met extra warmterecuperatie, groene energiecontracten en meer led-verlichting. Om een CO2-neutraal productieproces te realiseren werd een onafhankelijke audit uitgevoerd in samenwerking met CO2-Logic. Hierbij worden alle aspecten van hun productieproces in beschouwing genomen. Van de koffieplantage in het land van oorsprong tot het transport naar het winkelpunt.
 

Foto: Sven Ponsaerts