Voor 12.00 uur besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf 50 euro (BE)
Gratis ophalen in onze JAVA shop

Cheesecake Latte

De zachtheid van vanille en de fruitige zoete toets van framboos. 

Recept Cheesecake Latte by JAVA koffie

Recept | Latte

Wat is Cheesecake? 

Een cheesecake is een soort dessert dat meestal bestaat uit een korst van gemalen koekjes en een vulling van roomkaas, eieren en suiker. Het wordt vaak op smaak gebracht met vanille of citroen en kan worden bedekt met een laagje fruit of een zoet glazuur. Ga je voor een gebakken cheesecake of toch liever een no bake cheesecake?Hoe dan ook, ze wordt vaak geserveerd met een toefje slagroom of een drupje vruchtensaus!

Ontdek onze Cheesecake Latte met het beste van een homemade cheesecake: de zachtheid van vanille en de fruitige zoete toets van framboos. 

Wat heb je nodig voor het maken van een Cheesecake Latte?

Als je de perfecte Latte wenst te maken dien je te beschikken over een koffiemachine en melkopschuimer. Je kunt op verschillende manieren melk opschuimen: met een handklopper, automatisch melkopschuimer of een opschuimsysteem verbonden aan je espressomachine.

Voor dit recept heb je ook

  • 10ml Monin siroop Vanille
  • 200ml Melk
  • 40ml vers gezette Espresso
  • Slagroom
  • Wildiers Framboosconfituur
  • Speculoos Crumble

Hoe maak je een Cheesecake Latte?

Volg onderstaande stappen voor het maken van Cheesecake Latte. 

Stap 1: Neem een glas van ±36cl en schenk 10ml Monin siroop Vanille in.

Stap 2: Stoom 200ml melk warm tot een glad melkschuim en schenk in het glas met siroop.

Stap 3: Zet 1 Espresso shot van 9g, schenk in het glas. Weet je niet hoe je de beste espresso zet? Lees het hier

Stap 4: Werk af met slagroom, Wildiers Framboosconfituur en Grazense speculoos crumble zoals afgebeeld. Laat het smaken! 



Ontdek onze siropen van Monin

Monin Vanille siroop bevat de perfecte zoete smaak die een verfijnde touch kan geven aan koffie en melkbereidingen. Geniet van het aroma van een vleugje vanille in jouw koffie. Monin is één van de oudste en bekendste producenten van siropen ter wereld en beschikt over een uitgebreid aanbod aan smaken. Benieuwd?

Onze koffie aanraders voor dit recept:  

Ben je op zoek naar geschikte koffiebonen om een heerlijke Cheeseckae Latte mee te maken? De koffiebonen hieronder zijn allemaal geschikt. Aangezien een Latte behoorlijk wat melk bevat, raden we aan pittige maar toch fruitige bonen te gebruiken voor een veelzijdige Espresso.

Snel en gemakkelijk melk opschuimen

Dankzij jouw JAVA Capsule System. Met een druk op de knop en onze melkcapsules, maak je een Cappuccino in een handomdraai.

Beschikt jouw koffietoestel niet over een functie om melk op te schuimen? Dan is een melkopschuimer de perfecte oplossing.



Zin om aan de slag te gaan?


Beschik je nog niet over alle ingrediënten? Deze kan je via onze webshop bestellen. Voor 12 uur 's middags besteld = vandaag verzonden.