Niels loopt drie marathons voor Villa Samson van UZ Brussel: “Huisdieren zijn erg belangrijk voor kinderen”

Marathonloper en JAVA Sales Coördinator Niels zal in 2020 drie marathons lopen voor Villa Samson.

07 februari 2020 |  Updates  | Bron: HLN, in de buurt

Niels Ivens uit Halen zal dit jaar liefst 126 kilometer lopen om geld in te zamelen voor Villa Samson, het unieke project van UZ Brussel in Jette waar patiënten met hun huisdier of therapiedieren kunnen spelen.


De eerste marathon die Niels Ivens onder handen neemt is die van Gent, op 29 maart. Nadien volgen de marathon van Torhout en Antwerpen. Niels woont in Halen, maar kwam via zijn job bij The JAVA Coffee Company in Jette terecht. 
 
"In het beroepsleven ben ik actief als Sales Coördinator bij JAVA Koffie. Hierdoor leerde ik het unieke project Villa Samson kennen en kwam ik op het idee dit te ondersteunen”, aldus Niels. “Ik heb zelf een zoon en een dochter. Thuis hebben we drie katten rondlopen, ik zie dus elke dag hoe belangrijk huisdieren zijn voor kinderen.”
 
Grote inspanning

“Voorlopig hebben we al duizend euro opgehaald, naast de vele enthousiaste reacties. Een vast doel is er niet. Het is de eerste keer dat ik zo’n actie doe, dus ik weet nog niet wat ik moet verwachten.”

Ivens is in ieder geval niet aan zijn proefstuk toe. “Ik heb mijn hele leven tennis en voetbal gespeeld, maar recent ben ik gestart met lopen”, aldus Ivens. “Ondertussen heb ik de marathon van Barcelona en Budapest al achter de rug. Voor dit aankomende project train ik tussen de vijftig en zestig kilometer per week, dus de inspanning is niet niks. Oorspronkelijk was ik gewoon van plan mijn tijden te verbeteren, maar ik vond het zonde er niets meer van te maken."

 

Over Villa Samson

Villa Samson aan het UZ Brussel in Jette is een unicum in België. Patiënten kunnen ernaartoe om hun huisdier te zien. “Daar hebben we verschillende kamers voor”, zegt Tanja Maes van de UZ Brussel Foundation. “Zo zijn ze even weg uit het ziekenhuis. Er is wel een verpleegkundige bij, maar zonder uniform. Zo is de ziekenhuisomgeving even ver weg. Villa Samson is een huis met een lach en een traan, want patiënten kunnen hier ook afscheid komen nemen van hun huisdier.”

De actie van Niels is meer dan welkom. “Op dit moment krijgen wij geen subsidies en draaien we volledig op giften”, zegt Maes. “Dus alle steun is meer dan welkom. We zijn dan ook heel blij met deze actie. We hebben nu net een piek gezien in giften dankzij de Warmste Week van Studio Brussel, maar we zijn dankbaar voor elke actie.”

Steunen

Wil jij Niels en Villa Samson steunen? Dat kan, klik hier! 

Je kan op 2 manieren sponsoren: door een vrijblijvende gift of door te sponsoren per kilometer (bv 10 cent/km, 3 euro/km, 25 cent/km, 1 euro/km, …).

Voor meer informatie over Villa Samson, neem een kijkje op hun Facebookpagina.