Voor 12.00 uur besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf 50 euro (BE)
Gratis ophalen in onze JAVA shop

India: nieuwe oogst, nu nog groener

JAVA Koffie wil het jou makkelijker maken om duurzame keuzes te maken. Zodat jij niet alleen vandaag kiest voor de lekkerste koffie, maar ook morgen. Ontdek onze nieuwe, meest duurzame koffie tot nu toe: India. 

Met deze India voegen we een vollere Arabica koffie met kruidige hints toe. Geniet van een aromatisch kopje koffie met kruidige toetsen, subtiele aciditeit en in de achtergrond lichte toetsen van cacao, walnoten met een geroosterde afdronk. 

JAVA's India origine koffie

Origine van India koffiebonen

De Westelijke Ghats, een ruige keten van bergen langs het westelijke deel van India, vormen de ruggengraat van India's koffie-industrie. Weelderige groene heuvels met regenwoudreservaten vol wilde dieren bestaan er naast koffie-, thee- en specerijplantages. In het zuiden loopt de Ghats door Karnataka en Tamil Nadu, waar we de geboorteplaats van deze India koffie vinden. 

In India wordt alle koffie geteeld onder een gemengd schaduwdak. Schaduwbomen voorkomen bodemerosie op een hellend terrein, verrijken de bodem door voedingsstoffen uit diepe lagen te recycleren, beschermen de koffieplant tegen seizoensgebonden temperatuurschommelingen, en zijn gastheer voor diverse flora en founa.

Wat is het proces voor de India koffiebonen

De koffiestruiken van deze India koffie groeien op zo’n 1.000 tot 1.800 meter hoogte, in het zuidelijke Karnataka en Tamil Nadu. 

Tijdens het oogstseizoen, van december tot februari, worden de rijpe, rode koffiebessen zorgvuldig met de hand geplukt. Gedurende 24 uur worden de bessen ondergedompeld in een waterbad voor fermentatie. Zo verkrijgen ze hun zachte aciditeit. Na de fermentatie worden de koffiebessen zongedroogd op de plantage. 

Driedubbel duurzaam

Deze nieuwe Origine koffie in bonen en gemalen is niet alleen uniek in smaak, maar ook in duurzaamheid. Hij is maar liefst driedubbel gecertifieerd. Hoezo, driedubbel? De koffie werd geproduceerd in samenwerking met Fairtrade, het Europees Bio label én CO2-neutraal gebrand. ​​​​​​

Concreet betekent dit... 

  • FairtradeDe koffieboeren krijgen gegarandeerd een minimumprijs als vangnet tegen zware marktprijsdalingen. 
  • Bio: Er worden geen kunstmatige meststoffen of chemische pesticiden gebruikten op de plantage;
  • Klimaatneutraal: De CO2-uitstoot wordt teruggebracht tot nul via reductie of compensatie van emissies in de koffieketen, van plantage tot winkelpunt.


Dankzij de Fairtrade Klimaat Academie kunnen de koffieboeren regelmatig trainingen bijwonen over manieren om door de klimaatcrisis heen te blijven groeien. Dit kan gaan over het aanplanten van bomen, irrigatie, gewasdiversificatie en schone energie.   

Als je kiest voor Fairtrade, steun je boeren zoals deze om samen vaardigheden en kennis uit te wisselen, zodat ze terug kunnen vechten tegen de uitdagingen van de klimaatcrisis. 

Ook bij Bio-Planet

 

Bio-Planet is een duurzame en unieke supermarkt met een aanbod van 6.000 producten voor al je boodschappen.  Bio-Planet kiest producten met zorg: alleen wat met respect voor mens en milieu gemaakt is, komt in de rekken.

Onze nieuwe, duurzame India is zijn plaats in het koffierek bij Bio-Planet dus dubbel en dik waard! 

Bio-Planet