Opleidingen

Barista introductie

Volgende sessie: 24 augustus 2017
Volzet

Altijd al Barista willen worden? Kom dan onze introductie tot Barista volgen. Tijdens deze dagopleiding krijg je in theorie en in praktijk de basis van barista aangeleerd.

Latte art for starters

Volgende sessie: 28 augustus 2017

Latte art is letterlijk 'melkkunst'. Door middel van een schenktechniek van de melk door de crema van de Espresso is het mogelijk om decoratieve figuren te maken. Dit is een hand-on leerproces en dus een echte doe workshop!

Voor de beste koffie heb je geen duur toestel nodig. Met een eenvoudige waterkoker in combinatie met een Chemex, cafetière, V60(drip) of aero-press haal je meer subtielere aroma's uit je koffie dan met de modernste espresso-toestellen.

Ga mee op ontdekkingstocht door de fascinerende wereld van de koffie. Je ontdekt alles over de oorsprong van koffie, bezoekt de koffiebranderij en maakt kennis met de geheimen van 'cupping'.

Een aanrader voor iedereen die graag een super kop koffie drinkt!

Latte Art voor gevorderden

Volgende sessie: 28 augustus 2017

Je bent vaak bezig met koffie en je kan je melk perfect opschuimen, een hartje of rosetta lukt al of is al in zicht, dan kan onze huisbarista je hierin begeleiden. Ook tulpjes en zwaantjes behoren tot de opties.

Creatief met koffie

Volgende sessie: 28 oktober 2017

Ga zelf aan de slag met alle nodige toebehoren, van melk tot crumble, siroop, ... Een leuke doe-opleiding waarbij je leuke creaties uit je mouw schudt! Ook de theoretische kant komt aan bod.

Samen met een groep vrienden (max. 6 personen) een workshop bijwonen? Dat kan! Contacteer ons via info@tjcc.be voor de mogelijkheden.