The JAVA Coffee Company lanceert vanaf april een nieuwe actie in de retail in samenwerking met THUIS op één. Voor deze actie ontwikkelden ze het eerste dubbelwandig THUIS-glas, waarvan een lookalike in de reeks gebruikt wordt. Het gaat om een beperkte oplage. Trouwe kijkers van de populaire reeks halen hiermee dus een collectors item in huis.
The JAVA Coffee Company print als eerste in België selfies in het schuim van Cappuccino’s. Dankzij een innovatief toestel, de Ripple Maker, is het mogelijk om met een koffie-extract gedetailleerde afbeeldingen te printen op koffies. Op zaterdag 10 maart was de Ripple Maker te vinden in de JAVA Koffiebar in het Waasland Shopping Center.
JAVA Koffie blijft continu innoveren. Om onze Nespresso®* compatibele capsules nog gebruiksvriendelijker te maken, zal binnenkort de boven- en onderzijde van elke capsule uit aluminium bestaan.
Op donderdag 1 maart 2018 vond de Awarduitreiking van de vriendelijkste handelaar 2017 plaats. Ons geweldige team van de Java Shop werd voor hun vriendelijkheid en behulpzaamheid beloond met een mooie tweede plaats.
Vanaf september 2016 produceren we alle JAVA-Koffies klimaatneutraal. De eerste resultaten hiervan zijn nu bekend. Van september tot december 2016 hebben we 1.018 ton CO2e (CO2-equivalent) geneutraliseerd!
In De Smaaktoerist neemt chefkok Jeroen De Pauw je mee op een culinaire ontdekkingsreis in België. Hij toont je de schoonste plekjes en maakt op het einde van de dag een straffe cocktail met Belgische chocolade, jenever en JAVA Koffie!
​Onze job? Mensen blij maken met lekkere koffie! Op zondag 1 oktober 2017 doen wij, The JAVA Coffee Company, mee aan Open Bedrijvendag. Het bedrijf wordt tussen 10u en 17u opengesteld voor het grote publiek.
In mei 2017 vernieuwde JAVA Koffie het FSSC 22000 certificaat. Food Safety System Certification (FSSC) helpt organisaties bij het samenstellen en continu verbeteren van, de controle en beheer van voedselveiligheid in hun organisatie.
Koffiebrander uit Rotselaar eindigt tweede in finale ‘Klimaatambassadeur 2016’
Op Horeca Expo 2016 maakte Asforcol van de gelegenheid gebruik om de Asforcol Awards uit te reiken. Zo mocht Wim Claes, bestuurder van The JAVA Coffee Company, de Life Time Achievement Award in ontvangst nemen omwille van zijn carrière met JAVA in zowel de koffieproductie als de foodservice.