Open Bedrijven Dag bij JAVA Koffie

16 augustus 2017
​Onze job? Mensen blij maken met lekkere koffie! Op zondag 1 oktober 2017 doen wij, The JAVA Coffee Company, mee aan Open Bedrijvendag. Het bedrijf wordt tussen 10u en 17u opengesteld voor het grote publiek.

Onze job? Mensen blij maken met lekkere koffie! Op zondag 1 oktober 2017 doen wij, The JAVA Coffee Company, mee aan Open Bedrijvendag. Het bedrijf wordt tussen 10u en 17u opengesteld voor het grote publiek. Als Belgisch familiebedrijf streven we al sinds 1935 met veel passie naar het perfecte kopje koffie, elke dag opnieuw. En die passie delen we maar al te graag. Kom het zelf proeven!

Welke beroepen kan je aan het werk zien?

Koffiebrander, Productiemedewerker/Operator, Barista, professionele proever, koffielaborant

Wat zal je ontdekken?

Ontdek het hele koffieproces, van het selecteren van groene koffie tot het branden en verpakken. Want koffie branden en proeven is een echte kunst. Er wordt niet enkel gelet op het aroma en de smaak, maar ook zoals bij wijn op de volheid, stevigheid en textuur in de mond.

Onze productie is bovendien volledig CO2-neutraal. Want een veranderend klimaat treft onze koffiebonen bijzonder hard. Ontdek hoe we alle aspecten van onze nieuwe, energie-efficiënte koffiebranderij hiervoor in kaart brengen.

Wat mag je zelf uitproberen?

Heb jij de smaakpapillen van een professionele koffieproever? Kom het op Openbedrijvendag ontdekken. Zou jij het werk op een koffie-plantage aankunnen? Probeer zelf eens een volle jutte zak koffiebonen op te heffen.

Wat hebben we nog extra voor jou in petto?

Op het einde van het bezoek krijg je natuurlijk een heerlijke tas JAVA koffie aangeboden.

............................

Bereid je bezoek goed voor

Laat rugzakken en huisdieren thuis. Je betreedt een productieomgeving, dus er zijn strenge voedselveiligheidsregels van kracht. Voor het betreden van de koffiebranderij krijg je van ons een stofjas, een haar- en baardnetje. Zonder kom je de branderij niet in.

Parking

  • Er is personeel aanwezig om u te helpen je voertuig op de juiste manier te parkeren. Gelieve hun instructies goed na te leven.
  • Je kan de parking slechts via de daartoe voorziene wegen binnenrijden. Je kan de parking enkel verlaten via de daartoe voorziene wegen.
  • De koffiebranderij is toegankelijk voor het publiek gedurende de uren van Open Bedrijvendag
  • Sluit je voertuig volledig en laat geen waardevolle voorwerpen in het zicht achter. The JAVA Coffee Company NV kan niet aansprakelijk worden gesteld voor diefstal, beschadiging of ongevallen met een voertuig op de parking.
  • Ook voor fietsen zal er ruime parking voorzien zijn.

Toegang tot de branderij

  • Tijdens de openingsuren van Open Bedrijvendag (van 10 tot 17u).
  • Via de aldus aangeduide ingang
    • Opgelet, Open Bedrijvendag valt op een zondag. De JAVA Shop zal dus gesloten zijn. Er zal een selectie van artikelen verkrijgbaar zijn in een aparte stand.